Share

Το Vin Dimora Suites στην σελίδα Archisearch.gr

Το Vin Dimora Suites στην σελίδα Archisearch.gr

H σελίδα Archisearch.gr μας τίμησε με την ανάρτηση του project που ανέλαβε το γραφείο μας.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Aegean Design επανασχεδίασε και ανακατασκεύασε πλήρως μια πέτρινη κατοικία στις Άνω Αρχάνες στον Νομού Ηρακλείου, με σκοπό τη διαμόρφωση αυτής σε τρία αυτοτελή διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο, κοινόχρηστη αυλή και πισίνα. Η τοποθεσία του έργου αποτελεί παραδοσιακό οικισμό, οπότε ο σεβασμός στην αρχιτεκτονική του κτιρίου και στους χρωματισμούς αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα.

Το κτίριο παλιότερα αποτελούσε πατητήρι σταφυλιών οπότε κρατώντας με σεβασμό την ιστορία του κτιρίου, η κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής διακόσμησης ήταν βασισμένη στο κρασί. Ξεκινώντας από την ονοματολογία του κτιρίου VinDimora (Αρχοντικό του κρασιού σε μετάφραση από τα λατινικά), το λογότυπο και μετέπειτα στους χρωματισμούς κάθε διαμερίσματος, όλα είναι βασισμένα σε αυτή την αρχή. Κάθε διαμέρισμα έχει την δική του ταυτότητα και είναι εμπνευσμένο από μια χρωματική ποικιλία του κρασιού, η κόκκινη σουίτα, η ροζέ σουίτα και η λευκή σουίτα (vino rosso suite, vino rose, vino bianco).

 

More info : https://www.archisearch.gr/architecture/vindimora-metatropi-petrinis-katoikias-se-ksenona-sto-irakleio-kritis-apo-to-grafeio-aegean-design/

Share post:

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.